Rizq Demam Lagi...

Hye Semua...

Rasanya Rizq dah lama Xdemam..tu lah yg terdetik dalam hati I ,2-3 hari yg lepas...Tup-Tup semalam dia sudah Demam daa...Panas Btol badan dia....Tapi kaki n Tangan dia Sejuk...
So I dah rasa macam Xsedap hati...SO baru pagi tadi I  bawak Dia G Klinik

Me: Doktor, Malam Tadi Anak Saya ni badan  n kepala dia panas sangat...kenapa eik..
Dok Raiman: Budak kecik KAlo dia Demam Panas dia akan menyerap kepanasan or haba melalui tangan n kaki n then panas tu akan di transfer pada Kepala n body dia....kalo dia xtahan mungkin dia akan mengigil...
ME: ooo..ok...so skrg nie macam mana???
Dok Raiman: kita bagi dia ubat masuk Montot dia dulu...after 2 jam x kurang jgk kita bagi makan ubat plak...selalunya demam macam nie...esok ptg dah bole baik dah....tpi kalo xbaik jugak datang lagi yer esok...

Lepas Doktor Cek suhu dia memang patut pun kene masuk Ubt Montot tu..coz suhu dia Dah 39.3 tu..panas2..sampai mama dia pun terkena bahang nya... 
so lepas tu doktor pun masukkan ubt Montot tu...hurm...Nasib baik rizq Steady jer...Kalo x...Lepak nak layan dia menangis....

balik jer dari Klinik...Bagi dia Ubt...Terus dia Ckap:" Mama Buai....Adik Demam..."

P/s: tengah2 bulan nie..plak dia demam...:P 

4 Responses to "Rizq Demam Lagi..."

cinta kita said...

siannya kat rizzzqqq....ala-ala bucukkk rizq..

CikPuan Fara said...

alala siannye demam. spy cepat sembuh ye rizq. nape pnggil adik?.. tak lama nak dpt adik la yer heheh ;)

CutieLiesa said...

hahahaha...dah terbiasa panggil dia adik...dia pun ngaku diri dia adik...heheheheeeheh

tia @ Ini Kisah Tia said...

kesian rizq . bahaya tu kak kalau budak kecik demam . eloklah tu akak bawa p klinik cepat . jangan tangguh2 .. semoga rizq cepat sembuh . rizq nak main kannn :)