Plan nak Add on Baby?????....Mesti kene ada " Plan Penjimatan" kan...

Masa First baby nie...sempat menyusukan Baby ( RIZQ) selama 9 bulan jer...after that month ....my milk Dah Empty...kalo lah bole di isi semula kan bagus...cam isi minyak petrol....kan...kan...tpi mungkin dah xder rezeki...atau kerana kelalaian i sendiri my milk stop running...antara faktor yg I fikirkan penyebab my milk stop is:
1.Family planning- terutamanye amik ubat2 n injection ..
2. Nasihat Doktor...beri baby "nenen"pada waktu yang sama . maksudnyer..waktu beri susu tu teratur...kalo keje plak kene lah "Pam" mengikut waktu yg sama seperti u menyusukan baby tu...brulah Your milk akan sentiasa ada....but masa I plak...jenis dah bengkak nenen baru nak pam....isk..isk.......
so pada masa akan datang nie i akan pastikan i akan Grab this Stylo mama Product!!!!
jeng...jeng.....Cantik kan Beg nie,...Mula2...i ingt membe i  ( Dija) beli laptop baru....rupa2nyer....
more interesting then Laptop!!!!!!
Tahniah tu my dearest Friend Dija n husband....Kerana Anda tergolong dlm golongan yang sangat love your baby...."susu ibu always Super"!!!!
Nak nie...nak nie....best....Best!!!
thanks sangat tu Dija coz introduce this Product....for information....untuk seharian di opis my friend ni akan g menjalankan operasi " Make a milk" 2-3 kali...dan hasilnyer 4-6 botol....berbaloi kan...kan....
For The Second Baby kalo di izinkan Tuhan...I nak Give my baby Full time Susu mama...Just for u my Becoming baby...( Acttly Peknen Pun belum lg...hihihhi) Say no to Susu Lembu,Kambing...hihihihihih....
P/S: Tahniah Kepada mama2 yang berjaya menyusukan anak2 mereka secara eklusif....Kalo ikut agama kita...selama 2tahun....but if u can give for the first 6 month pun dah kira ok lah tu.....kan...apa pun usaha dan kesabaran yang tinggi amat diperlukan untuk merealisasikanya....dan sesungguhnya pahalanya amat lah besar :
Wanita yg memberi minum susu badannya kpd anaknya akan dpt satu pahala dt tiap titik susu yg diberikannya.
Wanita yg memberi minum susu badannya kpd anaknya yg menangis, maka Allah SWT beri dia pahala satu tahun solat dan puasa
Wanita yg menyusukan anaknya sehingga cukup tempoh 2 tahun setengah, maka malaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

SO.....Adakah anda masih teragak2 untuk menyusukan baby anda....fikir2kan yer N For u Haliza Yaakub>>>;after this No alasan For u Ok....you must Do it!!!!!!.....

4 Responses to "Plan nak Add on Baby?????....Mesti kene ada " Plan Penjimatan" kan..."

Cik Peah said...

bagus ni....boleh pinjam .... hahahaha

CutieLiesa said...

hehehehehhe....bole2...

Ein Auzai'y said...

best nyer...kak ein pun nak jugak nie.....if lah ada...beli kat mana....

CutieLiesa said...

membe beli kat sarakids ...rasanyer dia ada blog jgk....best tau kak ein..pam nyer hanya 15minit sahaja dpt 2botol...berbaloi2kan...harganyer bwh 500rts...but kalo sekali ngan beg n 10biji botol n ice bag tu...jdlah 700rts kot...tpi skg nie tgh promotion...mgkn harganyer akan makin turun...tguuuuuuuuuuuuuu!!!