I berjaya Bersalin normal!!!! kembar 4 lagi...yehaaaaaaaaaa!!!

Ya Allah ...gembiranya x terkata,,....I berjaya melahirkan 4 orang baby kembar...2 gurl 2 boy...wow!!! pakej yang sangat menarik kan.....dalam hati nie tuhan aja yang tahu betapa happy nyer I dapat lahirkan baby ni...kembar secara normal...perrrrrggg...cam xcaya je kan....cam tu rupanya rasa bersalin normal...yelah anak pertama I ceaser...coz baby I besar n agak tinggi kata Doctor lah....masa tu dah buka 7-8cm pun i masih xberjaya nak teran ..coz tenaga dah habis...dengan xmakan n minum.....bayangkanlah i masuk bilik bersalin tu pagi dalam pukul 7 ...sampai ke lepas asar i masih xberjaya nak lahirkan anak secara normal...di atas faktor2 tertentu...baby plak dah lemah dalam perut...so doc suggest ceaser jer....n i have no choice...ikut jerlah...sakit pun dah xlarat nak tahan nie....maka lepas asar tu ...terdengar lah suara ank i menangis..perasaan masa tu tuhan jer yang tahu....3.5kg ..beratnyer....hurm..nama dia Muhammad Rizq khilfi bin muhammad faliq....

but 4 the second baby nie...cam xcaya jer kan i berjaya melahirkan kembar 4 pada pkul kurang lebih 4.30 pagi 15hb52011.....masa nak lahirkan kembar pertama tu agak sakit lah...lepas berapa saat kuarkan dia ...rasa cam dah xleh tahan nak kuarkan ke-2..." Doc...Saya Xtahan nie...rasa cam nak terkeluar lagi nie.." doc say: kejap2...sabar..."..hurm...baby mana tau sabar masa tu...terus jer dia terkeluar...legenye....doc kata anak i kembar 4.2 gurl 2 boy....but yang peliknyer...i dapat rase sampai baby ke2 jer...lepas tu terus terjaga dari tidur...sambil tersenyum....mimpi rupanya...heheheheh.....

Aper pun I tersangat lah happy ..Coz dalam mimpi tu rasa real cam bersalin...sakitnyer semua dpt rasa....dalam mimpi tu sempat plak i tanya mama i: " ma macam mana nak jaga nie kembar 4" ma I say: "jagalah....xnak ma bagi org" dlm hati i " mana bole" i mesti boleh jaga hihihihi....dalam mimpi tu plak En lucky kata: " ok...lepas nie u benti keje jaga baby kita.." hihihii..I dlam hati..." mestilah kene benti'..xberbaloi kan nak meghantar ke rumah pengasuh....baik benti...hihiihhihi....yang paling best ....i dah terpikir pun macam mana nak bg breast feed kat mereka berempat.....?????? bole ker??? larat ker???/ hahahaha...Saya mesti Pilih!!!!!


2 Responses to "I berjaya Bersalin normal!!!! kembar 4 lagi...yehaaaaaaaaaa!!!"

cha said...

kalau la jadi btl kan ... btl2 produktif ... hehehe....

CutieLiesa said...

kak cha sila lah doa2....hihiihhihi