Say No to sleep when your Baby wake up...Even Midnite...

Last nite..at 3.00pm...My lovely baby....tetiba Muntah After dia minum Susu...N automatically Rizq akan terbangun lah kan...Nie semua Batuk punYer pasal....Kesian Rizq....Lepas Muntah tu terus dia Bangun n Say: "mama Basah"...baju dia n tilam terkena muntah.....Adoi I ....ada chance lah x tido Malam ni....lepas tu mata dia terus jer....besar...besar dan besar....so makin besar lah chance untuk i tidak meneruskan my dream....tengah2 malam tu bole palk dia ajak main...: " mama...Lorry...Ngeng-ngeng, ball, Upin Ipin, ayah..." semuanyer dia sebut....Kesian plak tgk dia...mesti sakit lepas muntah....So I pun layankan lah dia main lorry lah car dia lah...then nak buai plak....lastly dia mintak watch upin ipin sambil babam sebelah ayah dia yang tido siap pakej sound effect lagi...hurm makin cerah peluang untuk tidak tido....

But ...Lepas setengah Jam I teman rizq watching upin ipin....I terlelap...tiba2 rase bijik mata ni macam kene cungkil...Adoi...terkejut mak!!...Rizq gunakan jari dia yg kecil tu untuk membuka mata i yg baru jer nak terlelap..."Ok2 mama Xtiton eh sayang" so sambung lah layan dia watch..n watch....Pkul 5.30 barulah dia cam dah Sleepy sikit....Then I pun Off TV...Carry lah dia masuk bilik....nyenyak dia tido....Hingga time i Hantar Dia G umah Pengasuh Pun dia Still tido sian dia...Xsehat...Tido pun xnyenyak....dgn Flu N Cough dia yang boleh tahan extreme nyer.....

So aS a Conclusion ...when u become a Mama...many thing u were learn ...N .u akan lebih menghargai masa.....Adoi...Nantoknyer.......ZZzzzzZZZzzzZZZzzzZZZ

1 Response to "Say No to sleep when your Baby wake up...Even Midnite..."

cinta kita said...

siannya rizq...alololo tomei2